Azië Ervaringen Maleisië

Kunst en gezelligheid in Penang

Vanaf Kuala Lumpur (KL Sentral) nam ik de sneltrein richting Penang. Butterworth om precies te zijn. De plek op het vaste land waarna je de ferry kunt nemen richtig het populaire Georgetown.

Vanaf Kuala Lumpur (KL Sentral) neem ik de sneltrein richting Penang. Butterworth om precies te zijn. De plek op het vaste land waarna je de ferry kunt nemen richtig het populaire Georgetown.

De trein vanaf Kuala Lumpur is een nieuwe optie. In vier uur (daar zitten een paar tussenstops bij ingerekend) brengt de trein je met wat luxe naar Butterworth. Tot mijn verbazing krijg ik zelfs een snack en wat drinken in de trein. Dat is weer mooi meegenomen. De trein vertrekt op verschillende tijden, zo’n drie keer per dag. Echter is het vaak druk in de trein dus zorg dat je alvorens een kaartje hebt gekocht op het centraal station of maak een reservering via easybook.com of 12goasia. Ik betaalde 59 voor een enkeltje. Wat neerkomt op ongeveer twaalf euro. Hartstikke prima dus want je zit superdeluxe.

In Butterworth aangekomen staat er een gratis shuttlebus die je naar de haven brengt. Daar aangekomen koop je een ticket voor de ferry. De kosten hiervoor bedragen 1.60 wat neerkomt op ongeveer 0.35 cent. Er gaan heel wat ferry’s op en neer dus ben niet bang om er eentje te missen. De ferry doet er ongeveer twintig minuutjes over waarna je het fijne Georgetown zal bereiken. Daar staan de taxichauffeurs al klaar om je naar je hostel te brengen. Veel hostels liggen dicht bij de haven maar een taxi is ook een prima optie. Probeer wel wat af te dingen want ze binnen natuurlijk met een hoge prijs. Georgetown (centrum) is namelijk helemaal niet zo groot dus je hoeft eigenlijk nooit meer dan tien ringgit te betalen.

Good vibe
De sfeer die in Georgetown hangt is heel erg relaxed. Veel backpackers, en dus ook heel veel leuke tentjes. Het is prima om veel lopend te doen, ik ben daar zelf een groot voorstander van zoals jullie weten. Je ziet immers meer, raakt af en toe de weg kwijt en komt dan juist op bijzondere, leuke plekken. Daarnaast zijn er in Georgetown heel veel plekken om een fiets te huren. Ook heerlijk maar hou er wel rekening mee dat je flink zult zweten. Het briesje wat hier staat is heerlijk maar de zon is fel en de temperaturen lopen hoog op. Desalniettemin: ga Georgetown verkennen.

De street-art in Georgetown is wereldberoemd, daar komen veel toeristen voor. Niet voor niets natuurlijk, het is prachtig. Al moet ik toegeven dat ik de nieuwe wat tegen vind vallen. Vooral de oude met de praktische voorwerpen ervoor is fantastisch. Probeer op tijd te gaan als je niet in de rij wilt staan met 300 Chinezen.

Daarnaast is er op zaterdag een toffe markt door de stad heen. Fijne handgemaakte spulletjes en heel veel gezelligheid. Niemand dringt iets aan je op, je mag kijken, foto’s maken en de sfeer ook hier is fantastisch. Die fijne vibe komt hier eigenlijk overal terug. Heel relaxed.

Eten
Ook hier is het eten natuurlijk fenomenaal. Voor een paar euro kun je fantastisch eten. Georgetown heeft heel veel toffe, mooie restaurantjes maar vergeet ook zeker de Hawkers (stalletjes) niet. In de avond komen ze tevoorschijn (met name in Lebuh Chulia) en laten ze je genieten van het allerlekkerste eten voor heel weinig geld.

Toch wil ik graag een hele fijne plek voor jullie uitlichten. Rockafellas. Vorige maand (mei 2018) heeft deze zaak haar deuren geopend en het is er fantastisch. Het eten, drinken maar ook het personeel is geweldig. Ze verkopen Westers eten maar natuurlijk ook het lekkerste Aziatische eten. De muziek staat er lekker aan, het zit aan de straat en de inrichting is heel erg gaaf. Mocht je dus zin hebben in een lekkere lunch, heerlijke avondeten of gewoon wat te drinken, bezoek dan zeker eens deze plek. Wat betreft de prijs, natuurlijk is het wat duurder dan een stalletje op straat. Maar hee, wij betalen ook meer in een restaurant dan bij een loempiakraam. Je kunt hier heerlijk eten voor tussen de 2 en 4 euro. Nog steeds een schijntje dus.

Voor mij wordt het tijd om Penang nog beter te leren kennen. Daarna reis ik door richting Langkawi. Ik ben benieuwd wat het allemaal gaat brengen…

0 reacties op “Kunst en gezelligheid in Penang

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: