Afrika Ervaringen Marokko

Slapen in een Riad in Marrakech

Dikke aanrader wanneer je gaat reizen in Marrakech: slapen in een riad. Veel toffer dan een een 'gewoon' hotel en het hoeft absoluut niet duurder te zijn. Wij sliepen in Dar Zemrane, een riad in het oude gedeelte van de stad. Een beetje lastig te vinden maar een ware verrassing wanneer je de deur opentrekt.

Dikke aanrader wanneer je gaat reizen in Marrakech: slapen in een riad. Veel toffer dan een een ‘gewoon’ hotel en het hoeft absoluut niet duurder te zijn. Wij sliepen in Dar Zemrane, een riad in het oude gedeelte van de stad. Een beetje lastig te vinden maar een ware verrassing wanneer je de deur opentrekt.

Een riad is een traditioneel Marokkaans huis of paleis met een atrium of binnentuin. Het woord riad komt van het Arabische woord ryad dat tuin betekent. Riads waren de huizen van het rijkere deel van de burgerij. Deze staan vaak in de oude, ommuurde delen van de stad maar komen ook voor op het platteland. Wat ik heerlijk vond aan onze riad was dat hij midden in de stad ligt maar zodra je binnentreedt je een oase van rust om je heen voelt.

Riad Dar Zemrane
Een viersterren riad met heel veel lieve mensen. De man en vrouw die werken in de riad zorgen voor een heerlijk ontbijt en houden de kamers tiptop in orde. Voor ons was het echt de perfecte uitvalsbasis voor onze vierdaagse trip in Marrakech.

Voor wie dus heerlijk wil gaan genieten in Marokkaanse sferen is dit een absolute aanrader. Ik wil er zeker nog eens terug. Al is het maar om al dat moois in te slaan voor ons huis 😉

Binnenkort meer over deze fantastisch stad!

0 reacties op “Slapen in een Riad in Marrakech

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: