Argentinië landinformatie

Backpacken in Argentinië?

In Argentinië is het voor Reismetlies allemaal begonnen. Daar ben ik besmet geraakt met het reisvirus. Ik ben na mijn havo Spaans gaan leren in Buenos Aires. Een stad die ik tot vandaag de dag oprecht nog steeds de mooiste en fijnste stad op aarde vind. Argentinië is een land waar voor ieder wat wils is. Shoppen in de grote shoppingcentra, de prachtige natuur in het Noorden van Argentinië, op bezoek bij de Gauchos en natuurlijk El Calafate en Ushuaia. Wie een reis door dit land gaat maken zal zich verbazen over de diversiteit van het land en de vriendelijke bewoners. Want dat zijn Argentijnen. Gastvrij en ontzettend vriendelijk. Argentinië mag zeker bovenaan je bucketlist komen te staan. Ik ben er inmiddels twee keer geweest en ga zeker nog eens terug! 

Officiële naam: Argentijnse Republiek
Continent: Zuid-Amerika
Oppervlakte: 2.780.400 km²
Hoofdstad: Buenos Aires
Inwoneraantal: 41.281.631 inwoners (2012)
Regeringsvorm: Republiek
Hoogste punt: 6.960 m (Aconcagua)
Afstand (Amsterdam – Buenos Aires): 11.434 km
Vliegduur: circa 14 uur

Beste reistijd 
Argentinië is een onwijs groot land met veel temperatuursverschillen. Wanneer je het hele land wilt zien moet je dus ook voorbereid zijn op verschillende temperaturen. In het Noorden van Argentinië is het vooral in onze winter fijn weer. Let er wel op dat het bijvoorbeeld in Iguazu redelijk warm kan zijn. Dit geldt ook voor het midden van Argentinië. In het Zuiden van Argentinië loopt het seizoen ook gelijk maar daar wordt het in de ‘zomer’ niet warmer dan een graad of twaalf. 

Inentingen 
Voor Argentinië zijn geen vaccinaties verplicht. Ongeacht verblijfsduur worden wel de volgende vaccinaties voor Argentinië aangeraden: vaccinatie tegen DTP(difterie, tetanus en polio) en vaccinatie tegen hepatitis A (besmettelijke geelzucht).

Visum
Voor een vakantie in Argentinië en Chili heb je als Nederlander of Belg geen visum nodig, alleen een paspoort wat tot en met 6 maanden na terugkeer in Nederland geldig is