Brazilië landinformatie

Backpacken in Brazilië?

Wanneer je aan Brazilië denkt denk je aan Carnaval, strakke zwembroekjes en heel veel dans. Ik althans. Wat dat betreft heeft Rio de Janeiro dit beeld bevestigd. Sao Paulo daarentegen vond ik ontzettend tegenvallen. Nogal vies en vervallen. Brazilië heeft echter nog veel meer te bieden. Het is een land van uiterste. Van de watervallen van Iguazú tot de wereldberoemde Copacabana en van Salvador tot de prachtige Amazone. Brazilië heeft het allemaal. Laat je verwonderen door dit Zuid-Amerikaanse land. 

Officiële naam: Federale Republiek Brazilië
Continent: Zuid-Amerika
Oppervlakte: 8.514.877 km²
Hoofdstad: Brasilia
Inwoneraantal: 193.946.886 inwoners (2012)
Regeringsvorm: Federale republiek
Hoogste punt: 2.994 m (Pico da Neblina)
Afstand (Amsterdam – Brasilia): 9.095 km
Vliegduur: circa 12 uur

Beste reistijd 
Ook Brazilië is een groot land wat het klimaat verschillend maakt. Zo kun je in Noord-Oost Brazilië het beste reizen van juli tot en met november en zit je in Midden-Brazilië en in Zuid-Brazilië vooral in de maanden mei, juni en juli goed. Let dus goed op waar je naar toe wilt gaan. De temperatuur in Brazilië is echter altijd goed, er kan in andere maanden echter alleen wat meer neerslag vallen. 

Inentingen 
Vaccinatie tegen gele koorts is voor Brazilië alleen verplicht als je in de zeven dagen voordat je Brazilië binnenkomt in een gele koorts land bent geweest.Ongeacht verblijfsduur worden de volgende vaccinaties voor Brazilië aangeraden: vaccinatie tegen DTP(difterie, tetanus en polio) en vaccinatie tegen hepatitis A (besmettelijke geelzucht). Ook wordt voor Brazilië vaccinatie tegen gele koorts aanbevolen, behalve in een groot gebied grenzend aan de Oostkust.​

Visum
Nederlanders en Belgen hebben geen visum nodig wanneer je in het bezit bent van een geldig paspoort en niet langer dan drie maanden in het land blijft.