Egypte landinformatie

Backpacken in Egypte? 

Egypte is misschien niet het eerste land waaraan je denkt wanneer je wilt gaan backpacken. Toch heeft Egypte ook heel veel moois te bieden. En nee, niet alleen de piramides. Egypte heeft een zeer lange geschiedenis. Iedereen kent wel de woestijnvlaktes, piramides, hiëroglyfen (beeldschrift), ruïnes en koningsgraven (o.a. Toetanchamon en Ramses) die in Egypte voorkomen. Toeristen komen voornamelijk naar Egypte voor een strandvakantie of om te duiken. Ik vond het heerlijk maar voelde me als vrouw niet altijd evenveel op mijn gemak. Inmiddels is dat al weer verschillende jaren geleden dus dat kan natuurlijk veranderd zijn… Desondanks vind ik Egypte zeker een aanrader om eens gezien te hebben. 

Officiële naam: Arabische Republiek Egypte
Continent: Afrika en Azië
Oppervlakte: 1.001.449 km²
Hoofdstad: Caïro
Inwoneraantal: 82.000.000 inwoners (2012)
Regeringsvorm: Republiek
Hoogste punt: 2.629 m (Mount Catherine)
Afstand (Amsterdam – Caïro): 3.282 km
Vliegduur: circa 4 uur en 30 minuten

Beste reistijd 
Het Egyptisch klimaat is een woestijnklimaat. Overdag is het er ontzettend heet, terwijl het ‘s avonds erg afkoelt.
In de zomer schommelen de temperaturen gedurende de dag tussen de 15 graden in de avond tot 45 graden overdag. In de winter schommelt de temperatuur gedurende de gehele dag rond de 20 graden. Het land kent maar ongeveer 20 regendagen per jaar.

Inentingen 
Gele koorts vaccinatie verplicht als u komt uit een hoogrisicoland voor gele koorts of daar transit bent geweest. Dat geldt ook voor baby’s vanaf 6 maanden. Vraag aan de adviseur om welke landen dit precies gaat en welke eisen er zijn t.a.v. ‘transit zijn’. ​

Visum
Een visum voor Egypte kun je thuis al aanvragen, maar het is ook mogelijk om dit pas op het vliegveld te doen. Het is ook mogelijk om pas in Egypte zelf een visum aan te vragen. Een visa on arrival wordt dat genoemd. Je vraagt het visum aan nadat je bent aangekomen op het vliegveld. Je moet hier wel voor in de rij staan en dat kan best een tijdje duren.


0 reacties op “Egypte landinformatie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s