Filipijnen landinformatie

Backpacken in de Filipijnen?

Reismetlies heeft een verzamling voor je gemaakt met allerlei tips, routes, hotspots en do’s en dont’s in de Filipijnen. Één van de mooiste landen ter wereld als je het mij vraag.t Je wilt immers de tijd dat je er bent zoveel mogelijk zien en doen en zo een fijn mogelijke tijd beleven. Of je nu zelf een huurauto boekt, een tuk tuk huurt, met een chauffeur reist of met het openbaar vervoer: In elk geval zijn al deze tips voor de Filipijnen super handig. Ga op avontuur in de Filipijnen en ontdek al het moois dat het land te bieden heeft!

Officiële naam: Republiek der Filipijnen
Continent: Azië
Oppervlakte: 300.000 km²
Hoofdstad: Manilla (Manila)
Landcode: PH, PHL
Inwoneraantal: 92.337.852 inwoners (2010)
Regeringsvorm: Republiek
Hoogste punt: 2.954 m (Mount Apo)
Afstand (Amsterdam – Manilla): 10.404 km
Vliegtijd: circa 11 uur en 30 minuten

Beste reistijd 
De Filipijnen hebben een tropisch klimaat. Op vrijwel alle eilanden ligt de temperatuur tussen de 25 en 35 graden. In de hoger gelegen gebieden liggen de temperaturen tussen de 15 en 20 graden. Vanaf grofweg oktober tot en met juni heb je minder kans op regen en is het dus nog fijner om naar de Filipijnen te gaan.

Inentingen 
Voor een bezoek aan de Filipijnen is het aan te raden één of meerdere vaccinaties te halen. Voor een uitgebreid vaccinatie advies kunt u terecht bij Thuisvaccinatie.nl. U kunt hier ook zien of uw zorgverzekering de vaccinatie(s) vergoedt.

Visum
U dient te beschikken over een paspoort dat nog minimaal 6 maanden geldig is bij aankomst op de Filipijnen. Een visum is niet nodig als u korter dan 30 dagen op de Filipijnen verblijft. Bij vertrek uit de Filipijnen dient u op de meeste vliegvelden een vertrekbelasting te betalen van 750 Filipijnse peso per persoon.