India landinformatie

Backpacken in India? 

Reismetlies heeft een verzamling voor je gemaakt met allerlei tips, routers, hotspots en do’s en dont’s in India. Je wilt immers de tijd dat je er bent zoveel mogelijk zien en doen en zo een fijn mogelijke tijd beleven. Of je nu zelf een huurauto boekt, een tuk tuk huurt, met een chauffeur reist of met het openbaar vervoer: In elk geval zijn al deze tips voor India super handig. Daarbij moet ik wel toegeven dat ik zelf het liefst met het openbaar vervoer reis, vandaar dat ik daar ook de meeste ervaring mee heb. India is een land waar je van gaat houden of juist niet. Ik ben er met heel mijn hart van gaan houden. Of je nu wilt genieten op Goa of juist Rajasthan wilt verkennen, ik heb de tips voor je opgeschreven. Scheelt jou immers weer een hoop werk 🙂 Laat je in ieder geval nooit tegenhouden door verhalen dat het vies zou zijn in India. Ja, het is niet te vergelijken met Nederland maar dat is juist wat dit land zo bijzonder maakt. Geniet van dit wonderbaarlijke land! 

Officiële naam: Republiek India
Continent: Azië
Oppervlakte: 3.287.263 km²
Hoofdstad: New Delhi
Inwoneraantal: 1.210.193.422 inwoners (2011)
Regeringsvorm: Federale republiek
Hoogste punt: 8.586 m (Kangchenjunga)
Afstand (Amsterdam – New Delhi): 6.368 km
Vliegduur: circa 9 uur

Beste reistijd 
Omdat India zo’n ontzettend groot land is kent het veel verschillen in klimaat. Maar over het algemeen zijn de maanden november tot en met maart de beste maanden om te reizen. Wij zijn zelf in juni/juli geweest en dan is het stikheet in Rajasthan. Het is te doen als je goed tegen hitte kunt maar niet perse aan te raden. Hou er wel mee dat van november tot en met maart het hoogseizoen loopt in India. Het is dan overal drukker en hectischer. 

Inentingen 
Gele koorts vaccinatie verplicht als u komt uit een hoogrisicoland voor gele koorts of daar transit bent geweest. Dat geldt ook voor baby’s vanaf 6 maanden. Vraag aan de adviseur om welke landen dit precies gaat en welke eisen er zijn t.a.v. ‘transit zijn’. Verder worden vaccinaties voor DTP, Hepatitis A en buiktyfus aanbevolen. ​

Visum
Voor India is een visum nodig. Het visum is op twee manieren te verkrijgen. Een zogenaamd e-visum en een visum via VFS Global. Wanneer je langer dan 60 dagen naar India gaat of naar een gebied reist waar aparte permits benodigd zijn of wanneer je een multiple entry visum nodig hebt, is het niet mogelijk om een e-visum aan te vragen. In dit geval dien je de visumaanvraag in te dienen bij VFS Global.

0 reacties op “India landinformatie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s