Maleisië landinformatie

Backpacken in Maleisië?

Reismetlies heeft een verzamling voor je gemaakt met allerlei tips, routers, hotspots en do’s en dont’s in Maleisië. Van Georgetown tot Kuala Lumpur en van Langkawi tot Perhentian Island. Je wilt immers de tijd dat je er bent zoveel mogelijk zien en doen en zo een fijn mogelijke tijd beleven. Maleisië is een heel makkelijk te bereizen land met heel veel mooie plekken. Geniet van de mooie natuur, de blauwe zee, de prachtige witte stranden en natuurlijk heel veel lekker eten!

Officiële naam:Maleisië
Continent: Azië
Oppervlakte:329.847 km²
Hoofdstad:Kuala Lumpur
Landcode:MY, MYS
Inwoneraantal:28.334.135 inwoners (2010)
Regeringsvorm: Federale constitutionele monarchie (Kieskoninkrijk)
Hoogste punt: 4.095 m (Mount Kinabalu)
Afstand (Amsterdam – Kuala Lumpur): 10.192 km
Vliegtijd: circa 12 uur

Beste reistijd
Maleisië heeft een tropisch klimaat. De temperaturen liggen het hele jaar door rond de 25 tot 35 graden. In de maanden november tot en met februari valt de meeste regen maar ook dit valt mee. Af en toe een flinke bui, maar prima omheen te plannen.

Inentingen
Voor een bezoek aan Maleisië is het aan te raden één of meerdere vaccinaties te halen. Voor een uitgebreid vaccinatie advies kunt u terecht bij Thuisvaccinatie.nl. U kunt hier ook zien of uw zorgverzekering de vaccinatie(s) vergoedt.

Visum
U dient te beschikken over een paspoort dat nog minimaal 6 maanden geldig is bij vertrek uit Maleisië. Een visum is niet nodig als u korter dan 3 maanden in Maleisië verblijft.