Thailand landinformatie

Backpacken in Thailand?

Backpacken in Thailand is één van de meest voor de hand liggende bezigheden. Het land is helemaal ingericht op backpackers en er is fantastisch veel moois te zien. De mensen zijn vriendelijk, er wordt (min of meer) wat Engels gesproken en het is er heel goedkoop. Natuurlijk verandert ook dit omdat ze steeds meer op de toeristen inspelen. Toch is backpacken in Thailand absoluut een aanrader. Wanneer je voor het eerst gaat backpacken maar zeker ook wanneer je al meer plaatsen hebt bezocht.

Officiële naam:Koninkrijk Thailand
Continent: Azië
Oppervlakte:513.115 km²
Hoofdstad:Bangkok
Landcode:TH, THA
Inwoneraantal:66.720.153 inwoners (2011)
Regeringsvorm: Parlementaire monarchie (Koninkrijk)
Hoogste punt: 2.565 m (Doi Inthanon)
Afstand (Amsterdam – Bangkok):9.185 km
Vliegtijd:circa 10 uur en 30 minuten

Beste reistijd
Januari, november en december zijn de beste maanden om naar Noord-Thailand te reizen.
Januari, februari, maart, april, november en december zijn de beste maanden om naar Midden-Thailand te reizen.
Januari, februari, maart en december zijn de beste maanden om naar Zuid-Thailand te reizen. In de zomermaanden kan er veel regen vallen in Thailand maar uit eigen ervaring kan ik zeggen dat dit ook reuze mee kan vallen. Af en toe een fikse bui waarna het snel weer heerlijk weer is!

Inentingen 
Voor een bezoek aan Thailand is het aan te raden één of meerdere vaccinaties te halen. Voor een uitgebreid vaccinatie advies kunt u terecht bij Thuisvaccinatie.nl. U kunt hier ook zien of uw zorgverzekering de vaccinatie(s) vergoedt.

Visum
Je dient te beschikken over een paspoort dat nog minimaal 6 maanden geldig is bij vertrek uit Thailand. Een visum is niet nodig als je korter dan 30 dagen in Thailand verblijft. Zakelijke reizigers dienen wel een visum aan te vragen.