Uruguay landinformatie

Backpacken in Uruguay?

Uruguay is een land waar ik eigenlijk per ongeluk terecht ben gekomen. Althans, per ongeluk. Ik verbleef voor langere tijd in Argentinië en mocht daar maar drie maanden blijven. Als ik even de grens over zou gaan zou ik daarna weer drie maanden in het land kunnen vertoeven. Regels, regels. Ik stapte dus op de boot richting Montevideo in Uruguay. Uruguay is een klein maar fijn land. Het is een van de kleinere landen van Zuid-Amerika maar is toch nog zo’n 4.5 keer zo groot als Nederland. Er is in Uruguay zelf niet heel veel te zien maar het is een fijne plek om even tot rust te komen. Daarnaast worden de stranden van Punta del Este drukbezocht door Argentijnen die vakantie willen vieren. 

Officiële naam: Republiek ten oosten van de Uruguay
Continent: Zuid-Amerika
Oppervlakte: 175.016 km²
Hoofdstad: Montevideo
Inwoneraantal: 3.318.535 inwoners (2011)
Regeringsvorm: presidentiële democratie
Hoogste punt: 514 m (Cerro Catedral)
Afstand (Amsterdam – Montevideo): 11.331 km
Vliegduur: circa 14 uur

Beste reistijd 
Uruguay is het beste te bezoeken in de maanden december, januari en februari. Uruguay heeft een mild zeeklimaat. In deze maanden lopen de temperaturen op tot zo’n 29 graden. Heerlijk om te genieten. 

Inentingen 
Vaccinatie tegen gele koorts is voor Brazilië alleen verplicht als je in de zeven dagen voordat je Brazilië binnenkomt in een gele koorts land bent geweest.Ongeacht verblijfsduur worden de volgende vaccinaties voor Brazilië aangeraden: vaccinatie tegen DTP(difterie, tetanus en polio) en vaccinatie tegen hepatitis A (besmettelijke geelzucht). Ook wordt voor Brazilië vaccinatie tegen gele koorts aanbevolen, behalve in een groot gebied grenzend aan de Oostkust.​

Visum
Nederlanders en Belgen hebben geen visum nodig wanneer je in het bezit bent van een geldig paspoort en niet langer dan drie maanden in het land blijft.